Нигер: Присталице пуча марширале улицама Нијамеја машући руским заставама

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jul.2023, 15:11

Нигер: Присталице пуча марширале улицама Нијамеја машући руским заставама

Хиљаде присталица хунте која је раније ове недеље извела пуч у Нигеру марширало је данас улицама главног града Нијамеја машући руским заставама, узвикујући име председника Русије Владимира Путина и осуђујући бившу колонијалну силу Француску. Фото: Танјуг/AP Photo/Sam Mednick Још није >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јасно да ли ће се нове вође окренути ка Москви или ће се држати западних партнера Нигера, наводи АП и додаје да руска приватна војна компанија „Вагнер“ већ делује у суседном Малију, а да би председник Русије желео да прошири утицај своје земље у региону.
Побуњеници су рекли да су збацили председника Нигера Мохамеда Базума, који је изабран пре две године у првом мирном, демократском преносу власти од стицања независности те земље од Француске, јер није био у стању да обезбеди нацију од растућег џихадског насиља.
Поједини аналитичари и грађани Нигера, међутим, наводе да је то само изговор за преузимање власти које се више односи на унутрашњу борбу за моћ него на обезбеђивање нације.
Putin nakon sastanka s afričkim liderima: Rusija spremna za sukob sa NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нигер: Присталице пуча марширале улицама Нијамеја машући руским заставама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.