Сијарто: Став ЕУ да нема услова за мировне преговоре за Украјину је лицемеран

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 18:13

Сијарто: Став ЕУ да нема услова за мировне преговоре за Украјину је лицемеран

Став ЕУ да услови за мировне преговоре између Украјине и Русије нису успостављени је „лицемеран и самодеструктиван“, изјавио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто и позвао на прекид ватре и преговоре. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic, File Говорећи на фестивалу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који је организовао Колегијум “Матијас Корвин“ у Естергому, северно од Будимпеште, Сијарто је изразио жаљење што је Европа „потонула у ратну психозу“, пренео је МТИ.
Сијарто је рекао да је став ЕУ лицемеран када позива на хитан прекид ватре и мировне преговоре кад год постоји оружани сукоб негде другде у свету, док се то не дешава у случају Украјине, указујући да је такав став Уније штетан и неприхватљив.
Он је истакао “да ће сутра услови бити лошији него данас јер ће се број погинулих у рату додатно повећати“.
Сијарто је критиковао предлог ЕУ да се издвоји до 20 милијарди евра за оружје за Украјину у наредне четири године и тај став протумачио као уверење Уније да ц́е „рат сигурно трајати још најмање четири године“.
Он је оценио да је проблематично то што Мађарска треба да допринесе са 200 милиона евра у том плану, иако не може да приступи фондовима ЕУ.
Сијарто је указао да сукоб у Украјини мора бити прекинут и осуђен, напомињући да је рат бруталан, да људи гину и да је земља практично сведена на рушевине.
Сијарто је рекао да се мора јасно рећи ко је агресор, а ко жртва у том рату.
Министар је нагласио да свако ко позове на мировне преговоре за Украјину, бива проглашен „пропагандистом Кремља“, руским пријатељем или шпијуном.
U Danskoj aktivisti spaljivali Kuran, Turksa traži preduzimanje hitnih mera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Став ЕУ да нема услова за мировне преговоре за Украјину је лицемеран се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.