Лавров позвао на поново успостављање уставног поретка у Нигеру након пуча

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 20:30

Лавров позвао на поново успостављање уставног поретка у Нигеру након пуча

Руски министар спојних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да уставни поредак у Нигеру треба да буде поново успостављен, након што су војници председничке гарде те земље издвеле пуч и свргле председника Мохамеда Базуна. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Како преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ројтерс, присталице пуча опљачкале су и запалиле седиште владајуће партије у престоници Нијамеј након што је команда армије саопштила да подржава потез председничких гардиста.
Команда војске Нигера саопштила је данас да је њен приоритет избегавање дестабилизације земље.
Председник Нигера Мохамед Базум и шеф дипломатије Хадуми Масуду раније су позвали демократске снаге у земљи да се одупру преузимању власти.
Представници војске Нигера саопштили су синоћ да је председник земље смењен и да су границе земље затворене.
У саопштењу које је емитовала државна национална телевизија, они су дали гаранције личног имунитета званичницима владе свргнутог председника.
Реч је о седмом државном удару у западној и централној Африци од 2020. године.
 
Granice između EU i Belorusije biće zatvorene u slučaju incidenata sa Vagnerom

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Лавров позвао на поново успостављање уставног поретка у Нигеру након пуча се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.