Вучић: Наставићемо да улажемо у војну опрему и беспилотне летелице

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jul.2023, 19:00

Вучић: Наставићемо да улажемо у војну опрему и беспилотне летелице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данашње гађање на Пасуљанским ливадама било врло добро и најавио нова улагања у војну опрему, посебно у беспилотне летелице. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Циљ данашње вежбе био је координација између дронова и ватрених положаја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на земљи да брже испаљујемо пројектиле и да боље, брже и прецизније погађамо мете, јер морате да имате у виду да велики број наших припадника Војске Србије није имао контакт са новим средствима, таквом војном опремом и наоружањем. Данас се видело колико је појачање за Војску Србије пре свега када употребљавамо дронове, нарочито кинески Ћ-95“, рекао је Вучић након што је присуствовао показним гађањима у оквиру завршне фазе обуке припадника Војске Србије са новоуведеним наоружањем и војном опремом у Војном комплексу „Пасуљанске ливаде“.
Додао је да је Ћ-95 са 7,5 километара погађао директно у мету, а да нико није ни приметио.
„Нико није ни чуо, и то са овом већом ракетом од 35 килограма. Нисмо бацали бомбе од 250 килограма, а погађали смо невероватном прецизношћу. Нити видите, нити чујете. Још више ћемо улагати у беспилотне летелице у наредном периоду. Очекујемо долазак камиказа дронова првих количина пре краја ове године које смо наручили и купили и наставићемо да улажемо преко Војно-техничког института (ВТИ) у производњу дронова, како оних за надгледање, тако и оних који ће да носе велики терет, како ракете, тако и тешке бомбе“, рекао је Вучић.
Selaković položio venac na Oplencu povodom godišnjice smrti vožda Karađorđa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Наставићемо да улажемо у војну опрему и беспилотне летелице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.