Ариље: Град оставио бројна домаћинста без крова над главом

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 19:10

Ариље: Град оставио бројна домаћинста без крова над главом

Противградни стрелци на територији општине Ариље испалили су 74 ракете, али ни то није било довољно да се престоница малине спаси од јаког невремена у суботу вече. Фото: WikimediaCommons/ZoranCvetkovic Поред црвеног злата настрадали су аутомобили, путна инфраструктура, а бројна домаћинства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остала су без крова над главом.
Председник општине Ариље Предраг Маслар изјавио је да су екипе на терену и да ће сутра бити заказан Штаб за ванредне ситуације, где ће бити одлучено о даљим корацима. „Више као локална самоуправа, с обзиром на наш буџет, не можемо да изађемо на крај сами. Поднећемо захтев Републици и видети са надлежним инситуцијама како ћемо даље да решавамо, биће нам потребна помоћ“, рекао је Маслар.
Младен Пантовић из ариљског села Трешњевица буквално је остао без крова над главом. Невреме је потпуно уништило цреп на његовој кући, па је данас окупио мобу како би кућа што пре била покривена, пошто прогноза најављује нове падавине.
„Јуче око 17 часова од 25 до 30 минута падао је град, ја имам 46 година такав град до сада видео нисам. То је уништило куће, тракторе, аута, шоферке, моја штета је огромна, уништило ми је кућу, комплетан цреп 100 одсто, на грађевинама исто. Руке ми се још тресу, да плачем нећу, нек’ смо живи и здрави и деца и сви остали. Мени су дошли ту и комшије и пријатељи и мог сина другови и моји радници којима је комби сав излупан, шоферка им је сва излупана, они су се одрекли дневнице да ми помогну да покријем кућу“, каже Пантовић.
И оно по чему је Ариље познато – малине, претрпеле су огромну штету, берба за ову годину је готова, а питање је шта ће остати за наредну годину. „Малињак је био у изузетној кондицији с обзиром да је у првој години, исфорсиран је максимално са свим агротехницким мерама, али нажалост имали смо јуче непогоде, имали смо налет града заједно са ветром и кишом, где је дошло до страдања изданака, страдања плодова, сам малињак је претрпео велику штету“, рекао је рекао је Светолик Недељковић из Ступчевића код Ариља.
Према његовим речима, за ову годину је завршено са брањем, а изразио је бојазан да ће бити великих проблема и за наредну годину.
„Кад дође до лома врха или било ког дела изданка, он не мозе да изради род за следећу годину, већ остане на том нивоу“, објаснио је Недељковић.
Општина Ариље је тек пре 15 дана укинула ванредну ситуацију уведену услед поплава, а већ у суботу их је задесила нова елементарна непогода.
RHMZ upozorava na vremenske nepogode na zapadu i jugu Srbij

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ариље: Град оставио бројна домаћинста без крова над главом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.