Сутра наставак седнице Скупштине Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jul.2023, 18:30

Сутра наставак седнице Скупштине Србије

Посланици Скупштине Србије сутра ће наставити рад расправом о амандманима на више законских предлога и споразума, међу којима су измене Закона о планирању и изградњи. Фото: Танјуг/Раде Прелић На дневном реду је укупно 30 тачака, а о Славици Ђукић Дејановић као кандидату за министра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << просвете посланици би требало да се изјасне у уторак 25. јула.
Начелна расправа о свим тачкама дневног реда завршена је прошле седмице, а предлоге закона је образлагала премијерка Ана Брнабић.
Пред посланицима је, између осталог, Предлог закона о привременом регистру мајки који предвиђа новчану помоћ за децу до 16 година старости од по 10.000 динара.
На дневном реду су и измене Закона о финансијској подршци породици са децом, којим се, како је наведено у образложењу, наставља подршка мајкама предузетницама. Предложеним изменама предвиђено је да очеви који су у радном односу, а чије су супруге предузетнице, након три месеца од рођења детета могу да користе право на одсуство са рада ради неге детета, одсуство са рада ради посебне неге детета и накнаду зараде, односно накнаду плате.
Пред посланицима су и измене и допуне Закона о ваздушном саобраћају, о енергетици, Предлог закона о интероперабилности железничког система, измене и допуне Закона о запошљавању странаца, измене и допуне Закона о странцима, као и више споразума о зајмовима.
Orlić sa predsednikom skupštine Irana o unapređenju odnosa i jačanju saradnje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сутра наставак седнице Скупштине Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.