Петковић: ПР не жели деескалацију, за њих је састанак у Бриселу само представа

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jul.2023, 11:29

Петковић: ПР не жели деескалацију, за њих је састанак у Бриселу само представа

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је последњи састанак у Бриселу апсолутно потврдио да Приштина није спремна да иде у правцу деескалације, као и да је долазак у Брисел за Приштину само представа. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Он је за тв Пинк рекао да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је манир Приштине да говори о деескалацији, али да када треба да се то спроведе неће трилатералу, договоре, деескалацију.
„Ми смо били спремни да се сретнемо са њима јер што би иначе ишли у Брисел. Друго је питање да ли волим да се срећем са Бисљимијем, али мој је посао је да разговарам о тешким темама. Ово више нема везе са преговорима и одговорношћу. Они само фингирају преговоре и долазак у Брисел, то је за њугх само представа“, рекао је Петковић.
Према његовим речима ништа није прече од деескалације. „Али на северу КИМ је и даље косовска полиција у и око зграда општина, наставља се малтретирање Срба. Ситуација није сјајна ни на југу – у Штрпцу, Грачаници, Косовском поморављу. Њважније је да решимо кризу, да се повуку лажни градоначелници, полицајци, Куртијеви окупатори који немају шта да траже на северу“, рекао је Петковић.
Он истиче да је све то речено и специјалном изасланику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку, као и да је званична агенда Брисела била разговор о деескалацији.
„Ми смо испунили две од три обавезе, трећу нисмо јер она иде паралелно са обавезом Приштине – када повуку полицију повући ће се грађани испред општина“, рекао је Петковић.
Вучевић: Не треба потцењивати наоружање које је Приштина добила

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: ПР не жели деескалацију, за њих је састанак у Бриселу само представа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.