Украјина најавила успостављање алтернативне руте за извоз житарица

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 19:22

Украјина најавила успостављање алтернативне руте за извоз житарица

Украјина успоставља алтернативну, привремену транспортну руту за транспорт житарица из украјинских црноморских лука након одустајања Русије од договора који омогућава несметани транспорт кроз безбедан коридор у Црном мору, саопштио је данас званични Кијев. Фото: Wikimedia Commons/Emagneto Након >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јучерашње потврде да одустаје од продужења споразума о безбедном траспорту житарица, Русија је и данас, другу ноћ у низу, изводила нападе на Одесу, преноси Ројтерс.
У званичном писму од 18. јула достављеном поморској агенцији УН и Међународној поморској организацији (ИМО) Украјина је саопштила да је донела одлуку „да привремено успостави алтернативну поморску руту“.
У саопштењу Украјине се додаје да ће бити успостављена поморска рута у водама близу Черноморска, Одесе, Пивдењија, три украјинске луке које су биле део безбедног коридора и даље преко територијалних вода које су припадају искључивој поморској економској зони Румуније.
Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је договор о траспорту житарица могуће наставити и без учешћа Русије, као и да Украјина ради на опцијама да настави да испуњава своје обавезе у погледу редовних испорука.
Rusija: Ukrajina gomila snage za napad na Zaporošku nuklearnu elektranu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина најавила успостављање алтернативне руте за извоз житарица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.