Да ли је паметно оставити мокар веш преко ноћи у машини за прање веша?

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 16:01

Да ли је паметно оставити мокар веш преко ноћи у машини за прање веша?

Мокру одећу можете оставити у машини за веш највише осам до дванаест сати. Фото: Pixabay/Antonio_Cansino За оптималну свежину, најбоље би било да га уклоните чим машина за веш заврши циклус прања. Међутим, ако нисте код куће или сте заспали пре него што је завршила посао, није смак света.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Иако је у реду оставити мокру одећу у машини за прање веша повремено преко ноћи, ипак је боље да вам не пређе у навику. Ако се мокра одећа дуже задржи, посебно у веш машини која неко време није чишћена, може да поприми непријатан мирис, а то је најчешће узроковано растом бактерија и буђи.
Тачан временски оквир, међутим, зависи од различитих фактора, од тога колико често чистите веш машину до тога коју врсту детерџента за веш користите, пише тпортал.
Ако нисте сигурни да ли је ваш мокри веш стајао предуго, најлакши начин да проверите да ли треба поново да се пере јесте да га помиришете. Ако су буђ и бактерије почеле да се развијају на мокрој одећи, сигурно ћете осетити и њихов оштар мирис. Једини начин да га се решите је да поново оперете одећу. Али ако приметите да опрана одећа има чудан мирис, мораћете да оперете и машину за веш да бисте се решили буђи и бактерија.
Mašina za pranje veša se trese i pravi buku? Ovaj problem je lakše rešiti nego što mislite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је паметно оставити мокар веш преко ноћи у машини за прање веша? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.