Токио: Кинеска царина зауставила увоз неких морских плодова из Јапана

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 13:51

Токио: Кинеска царина зауставила увоз неких морских плодова из Јапана

Кинеска царина је зауставила увоз неких морских плодова из Јапана, саопштио је данас портпарол владе у Токију, Хириказу Матсуно. Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Schiefelbein Локални јапански медији су претходно навели да је Кина почела да тестира све морске плодове који се увозе из Јапана на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << присуство радијације, преноси Ројтерс.
Јапански лист Јомиури је пренео, позивајући се на добро упућене изворе, да Пекинг кроз пооштрене контроле увоза морских плодова жели да изврши притисак на Токио. Јапан планира да испусти радиоактивну воду из нуклеарне електране Фукушима у море, а Кина се оштро противи тој идеји.
Кина је недавно тражила од регионалног форума Асоцијације земаља југоисточне Азије (АСЕАН), одржаног 14. јула у Џакарти, да осуди планове Јапана да испусти воду из Фукушиме, пренео је Кјодо њуз.
Pet zemalja EU će zajednički tražiti produženje zabrane uvoza žita iz Ukrajine

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Токио: Кинеска царина зауставила увоз неких морских плодова из Јапана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.