Да ли остављате бакшиш у кафићу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 19:21

Да ли остављате бакшиш у кафићу?

Остављати бакшиш у кафићу је уобичајена пракса у Србији, али није обавезно. Неки људи сматрају да је бакшиш начин да се покаже захвалност за добру услугу, док други сматрају да је то непотребно. Фото: Градске инфо Сигурно сте се бар некада запитали : “Зашто морам да оставим бакшиш?”, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или “Колико треба да дам?”.
Полемика око тога да ли конобарима треба давати бакшиш и колики износ је довољан, једно је од питања које је увек предмет дискусије.
Бакшиш је додатна накнада која се даје конобару или другим угоститељима као знак захвалности за добру услугу.
Одлука о томе да ли ћете оставити бакшиш је лична и зависи од више фактора, као што су:
Квалитет услуге. Ако сте били задовољни услугом, онда је бакшиш један од начина да то конобару покажете. Висина рачуна. Ако сте платили висок рачун, онда је бакшиш мањи део вашег укупног трошка. Ваша финансијска ситуација. Ако сте у финансијској могућности, онда је бакшиш добар начин да подржите угоститеље. Ако одлучите да оставите бакшиш, колико ће то бити је такође на вама. У Србији је уобичајено оставити 10-15% од износа рачуна. Међутим, можете оставити и више или мање, у зависности од вашег задовољства услугом и ваше финансијске ситуације.
На крају, одлука о томе да ли ћете оставити бакшиш је лична. Не постоји правило о томе колико бакшиш треба да оставите, нити је то обавезно. Међутим, ако сте задовољни услугом, бакшиш је један од начина да то конобару покажете и да га подржите.
Ključni saveti za zaštitu automobila od sunca

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли остављате бакшиш у кафићу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.