Немачка наставља да апелује на Русију да продужи споразум о извозу жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jul.2023, 13:35

Немачка наставља да апелује на Русију да продужи споразум о извозу жита

Немачка наставља да апелује на Русију да омогући продужење споразума о извозу жита Црним морем, изјавио је данас портпарол владе у Берлину. Фото: Танјуг/AP Photo/Kostiantyn Liberov Упитан на редовној конференцији за новинаре о експлозијама на Кримском мосту, портпарол је рекао да Берлин >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не коментарише појединачна дешавања у рату, преноси Ројтерс.
Раније данас Русија је обуставила учешће у споразуму о извозу житарица Црним морем, наводећи да раскид споразума није повезан са ноћашњим нападом на Кримски мост. Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је Русија у понедељак обавестила Турску, Украјину и УН о овој одлуци.
Претходно је руски председник Владимир Путин, у разговору са јужноафричким колегом Сирилом Рамафозом, рекао да нису испуњене обавезе да се отклоне препреке извозу руске хране и ђубрива, и истакао да главни циљ споразума, а то је снабдевање житом земаља суочени са несташицом хране, укључујући и оне на афричком континенту, није реализован.
Rusija obustavila učešće u sporazumu o izvozu žita Crnim morem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка наставља да апелује на Русију да продужи споразум о извозу жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.