Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 19:01

Кесицу чаја не треба цедити након што је ставите у воду, ево и зашто

Многи људи имају навику да истискују кесицу чаја у сам чај како би искористили апсолутно целу кесицу. Понекад покушавамо и да истиснемо садржај кесице док још кувамо чај у врућој води. Фото: Pixabay/congerdesign Кесице чаја се користе од 8. века, од династије Танг. Тада се  кесица за чај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шила да би успешно задржала садржај.
Модерне верзије торби појавиле су се у западном свету 1903. године, а ушле су у комерцијалну употребу 1908. када је произвођач Томас Саливан почео да их извози широм света.
У почетку су кесице биле поцепане како би се сви састојци за чај нашли у шољици, али су људи убрзо схватили да је чај бољи ако сви састојци остану у врећици и прелију се врелом водом.
Чај садржи танин, органско хемијско једињење и налази се у многим биљкама.
Када врећицу прелијете врелом водом, ослобађа се само мали део танина.
Међутим, када кесицу додатно истиснете у води, ослобађа се све више танина, што чају даје превише горак укус, због чега такав чај вероватно неће бити укусан. Наравно, ако више волите горак чај и горка пића уопште, можете да наставите да цедите кесицу након што је прелите врелом водом.
Nemojte piti čaj ujutru na prazan stomak, nije zdrav

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кесицу чаја не треба цедити након што је ставите у воду, ево и зашто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.