Папа Фрања одобрио постављење Џозефа Шен Бина за новог бискупа Шангаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 16:38

Папа Фрања одобрио постављење Џозефа Шен Бина за новог бискупа Шангаја

Папа Фрања одобрио је данас постављење Џозефа Шен Бина за новог бискупа Шангаја након што је Ватикан замерио Кини што га је тамо пребацио без консултација, што је, како је навео, кршење билатералних споразума. Фото: Танјуг/AP/Gregorio Borgia У саопштењу Ватикана се наводи да је папа именовао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бискупа Џозефа Шен Бина на чело упражњене Шангајске бискупије, пренео је Ројтерс.
Кардинал Пјетро Паролин, секретар Ватиканске државе, рекао је, међутим, у одвојеном интервјуу да није консултован када је Шен премештен у Шангај из епархије
Хајмен, у провинцији Ђангсу.
Паролин је рекао да је једнострани потез био против „духа дијалога и сарадње“, предвиђених споразумом из 2018. године о именовању бискупа.
Папа је одлучио да одобри постављење Шена „за веће добро“ Шангајске епархије и зато што је Шен „цењени пастор“, рекао је Паролин у интервјуу за интернне ватиканске медије.
Seul pozvao Kinu da odigra „konstruktivnu ulogu“ u obuzdavanju pretnji Severne Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа Фрања одобрио постављење Џозефа Шен Бина за новог бискупа Шангаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.