Османи: Очекујем да ће на јесен бити постављени нови градоначелници

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 09:57

Османи: Очекујем да ће на јесен бити постављени нови градоначелници

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да очекује да ће на јесен у четири општине на северу КиМ бити постављени нови градоначелници, као и да би било најбоље да Срби траже смену тзв. градоначелника, јер би то био доказ да Срби заиста желе изборе.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Фото: AP Photo/Jean-Francois Badias „Ако они сами траже изборни процес потписима, онда имамо много веће шансе да они учествују у овом изборном процесу, што је и разлог зашто сам инсистирала да идемо са тим поступком“, рекла је она, преноси Коха.
Она је рекла да Приштина још није добила гаранцију од Европске уније да ће Срби на северу учествовати на изборима који се очекују после лета.
Османи је изразила наду да ће доћи до промене у приступу држава чланица ЕУ у погледу мера уведених Косову.
„Надамо се да ће ЕУ повући мере које су недавно неправедно предузете против Косова и да можемо да наставимо са више успеха у дијалогу, који ће се наставити наредне среде“, рекла је Османи.
Euleks: Ispred opština na severu manje ljudi, svi napori usmereni na deeskalaciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Османи: Очекујем да ће на јесен бити постављени нови градоначелници се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.