Представници Скупштине АПВ са делегацијом британског парламента

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 19:12

Представници Скупштине АПВ са делегацијом британског парламента

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и потпредседници Скупштине АПВ Дамир Зобеница, Александра Малетић и Немања Завишић разговарали су данас са делегацијом посланика британског парламента, која борави у вишедневној посети Србији. Фото: Танјуг/Скупштина АП Војводине Председник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и потпредседници Скупштине АПВ су у разговору са посланицима Парламента Уједињеног Краљевства, које је предводила председница Свепартијске парламентарне групе за Србију Џеки Дојл Прајс, истакли специфичности АП Војводине као вишенационалне и вишејезичне покрајине, у којој живи више од 20 различитих националних заједница.
„Ово није значајно само са статистичког аспекта већ зато што све ове националне заједнице живе складно, поштујући једни друге и међусобне различитости у језичком, културолошком и сваком другом смислу. Поносни смо на то што је у Скупштини АПВ у службеној употреби шест језика и то не само на папиру, већ и у пракси“, рекао је Пастор, додајући да би овакви стандарди могли да послуже као узор и самој Европској унији, саопштено је из Скупштине АПВ.
Пастор је истакао да је Србија чврсто опредељена да остане истрајна на европском путу.
“Убеђени смо да смо учинили много више напора и постигли веће резултате него што се то види у тренутном процесу придруживања. Ми ћемо свакако наставити да интензивно радимо на економском оснаживању, на унапређењу законодавства и подизању квалитета живота наших грађана, јер то чинимо пре свега због нас, а не због ЕУ“, рекао је Пастор.
На састанку, на којем су представљени рад и активности Скупштине АПВ, присуствовала је и генерална секретарка Скупштине АПВ Сандра Стојковић.
Посланици британског парламента изразили су посебно интересовање за питања везана за уређење и надлежности Војводине као аутономне покрајине у оквиру Србије, за функционисање и начине финансирања здравства, образовања, транспорта и других јавних и комуналних делатности.
Они су истакли да ће из Србије понети веома лепе импресије и позитивне утиске, те да ће као посланици, као и кроз групу пријатељства, наставити да раде на јачању и унапређењу билатералних односа између две земље, додаје се у саопштењу.
Petković sa Bocan-Harčenkom o situaciji na Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представници Скупштине АПВ са делегацијом британског парламента се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.