Рецепт дана: Салата од краставаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 05:00

Рецепт дана: Салата од краставаца

Веровали или не, има више од стотину сорти краставаца, али на пијацама можемо купити само неколико врста, а најчешће се деле на оне које су боље за салату  и оне које су боље за кисељење. Фото: Pixabay/monika1607 Краставци за кисељење обично имају дебљу кожицу и мањи садржај воде. Пре припреме >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << салате, огулите краставце и уклоните семенке.
Што се тиче припреме, не може бити једноставније: краставце нарежите што тање. Поспите их са мало шећера и соли и умешајте сирће и црни лук, а по жељи додајте и ситно исечене кришке ротквице. Неколико додатних минута времена за маринирање ће омекшати лук, а зачини ће прожети сваки залогај краставца. Салату можете слободно припремити дан унапред – биће још укусније. Послужите га уз јела са роштиља, фино месо, лосос или јело по жељи.
Састојци: 450 грама краставаца за салату 1 и 1/2 кашичице шећера 1 и 1/2 кашичице соли 2 и 1/2 кашике винског сирћета 1/2 малог лука Припрема: Ножем танко исеците краставце, поспите их сољу и шећером и оставите да одстоје пет минута. Умешајте танко нарезани лук и сирће и оставите у фрижидеру десет минута пре сервирања.
Пријатно!
Kraljevski prirodni lek: Biljka koja se u medicini koristi vekovima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Салата од краставаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.