Украјински обавештајци: Руске снаге настављају да минирају нуклеарку Запорожје

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 20:30

Украјински обавештајци: Руске снаге настављају да минирају нуклеарку Запорожје

Украјинска војна обавештајна служба саопштила је данас да руске снаге настављају да минирају Запорожску нуклеарну електрану. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos, File) Према војним обавештајним подацима, на територију нуклеарне електране тренутно се допремају мине и експлозив, пише Кијев >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << индепендент.
Даљински контролисане противпешадијске мине постављају се у техничке и машинске просторије, додају обавештајци.
Нуклеарна електрана Запорожје је под руском окупацијом од марта 2022.
Од тада руске снаге користе највећу нуклеарну електрану у Европи као војну базу за покретање напада на територију под контролом Украјине.
Украјински званичници упозоравају последњих неколико недеља да би Русија могла да изведе терористички напад на локацију нуклеарне електране.
Генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси рекао је у среду да стручњаци агенције на лицу места још нису пронашли никакав експлозив током инспекција нуклеарне електране.
Међутим, према наводима ИАЕА, стручњацима на лицу места није омогућен приступ крововима реакторских блокова три и четири, као и деловима турбинских хала и система за хлађење.
Руске снаге, с друге стране, тврде да Украјинци намеравају да изврше напад на нуклеарку у Запорожју и да за та лажно окриве Русију.
Francuska Evropskoj uniji: Ne tiče vas se kako upravljamo svojom policijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински обавештајци: Руске снаге настављају да минирају нуклеарку Запорожје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.