Лајчак: Настављени напори на деескалацији стања на северу КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 16:30

Лајчак: Настављени напори на деескалацији стања на северу КиМ

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак данас је, сумирајући догађаје из протекле седмице, изјавио да су настављени напори на деескалацији стања на северу Косова и Метохије. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Лајчак је на Фејсбуку подсетио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је почетком ове недеље боравио у посети Београду и Приштини ради праћења напора ЕУ у проналажењу решења за напету ситуацију на северу Косова и Метохије, наглашавајући да су му те посете помогле да разјасни ситуацију на терену и потребне следеће кораке.
„Главни фокус су били моји састанци са председником Србије Александром Вучићем у Београду и председницом и премијером привремених приштинских институција Вјосом Османи и Аљбином Куртијем у Приштини на којима су истражене опције на путу напред у складу са захтевима ЕУ за деескалацију на северу КиМ и организовање нових локалних избора уз учешће косовских Срба, као и повратак дијалогу“, истакао је Лајчак.
Он је навео да се сусрео и са новим шефом Еулекса на КиМ Ђованијем Пјетром Барбаном и командантом Кфора генералом Анђелом Микелеом Ристучом са којима је разговарао о хитној потреби да све стране предузму конкретне кораке за деескалацију.
Лајчак је подсетио и да је у Бечу учествовао на обележавању 30. годишњице успостављања функције Високог комесара ОЕБС-а за националне мањине.
Vučić će u ponedeljak ugostiti Milatovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајчак: Настављени напори на деескалацији стања на северу КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.