Вучевић уручио указе о унапређењима и постављењима официрима Војске Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 11:54

Вучевић уручио указе о унапређењима и постављењима официрима Војске Србије

Министар одбране Милош Вучевић уручио је данас официрима Војске Србије указе председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Указом председника Републике, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << генерал-потпуковник Желимир Глишовић постављен је на дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије.
У чин генерал-мајора унапређен је бригадни генерал Тиосав Јанковић који је постављен на дужност начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије.
У чин бригадног генерала унапређен је пуковник Зоран Драгићевић који је постављен на дужност начелника штаба Команде Копнене војске. Пуковник Новица Гогић постављен је на дужност команданта 250. ракетне бригаде за ПВД, саопштило је Министарство одбране.
Вучевић је честитао припадницима Војске Србије на унапређењима и постављењима и пожелео да с поносом носе нове чинове и буду још успешнији у даљем раду. Он је изразио уверење да ће официри на новим дужностима оправдати указано поверење и да ће, као и до сада, високо професионално, мотивисано и пожртвовано извршавати све своје задатке.
Генерал-потпуковник Желимир Глишовић рођен је 17. децембра 1965. године у Новом Пазару. У професионалној војној служби од 1988. године. Завршио је Војну академију 1988. године, Командно-штабно усавршавање 1998. године, Генералштабно усавршавање 2005. године и Високе студије безбедности и одбране 2016. године.
Обављао је дужност начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије.
Генерал-мајор Тиосав Јанковић рођен је 29. септембра 1974. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2008. године, Генералштабно усавршавање 2013. године и Високе студије безбедности и одбране 2017. године.
До сада је био на дужности команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.
Бригадни генерал Зоран Драгићевић рођен је 13. августа 1969. године у Лозници. У професионалној војној служби је од 1988. године. Завршио је Војну академију 1991. године, Командно-штабно усавршавање 2000. године и Генералштабно усавршавање 2012. године. Обављао је дужност команданта Бригаде везе.
Пуковник Новица Гогић рођен је 13. априла 1975. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2010. године и Генералштабно усавршавање 2015. године. До сада је био на дужности заменика команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.
Уручењу указа присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.
Počeli radovi na rekonstrukciji dela enterijera OŠ „Ribnikar“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић уручио указе о унапређењима и постављењима официрима Војске Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.