У Пекингу обустављени радови на отвореном због рекордних врућина

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 10:35

У Пекингу обустављени радови на отвореном због рекордних врућина

Кинеска влада наложила је данас послодавцима у Пекингу да обуставе радове на отвореном након што су метеоролози најавили да температура у престоници достићи 40 степени Целзијуса. Фото: Танјуг/AP Photo/Andy Wong Владиним одељењима је наређено да обезбеде да старији и болесни могу да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бораве у расхлађеним просторијама.
У граду у којем живи 22 милиона људи издат је „црвени аларм“, највиши ниво система упозорења за екстремне температуре, преноси АП.
Влада је у понедељак саопштила да је у Пекинг забележено 10 дана температуре изнад 35 степени Целзијуса, што је најдужи такав низ од 1961. године. Истовремено, поплаве су приморале хиљаде људи да напусте домове у јужној Кини.
Влада је у среду издала упозорење због могуц́их бујичних поплава у Унутрашњој Монголији на северу, Хеилонгђиангу на североистоку и Тибету и Сечуану на југозападу.
Prosečna temperatura na Zemlji na rekordno visokom nivou tri dana zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Пекингу обустављени радови на отвореном због рекордних врућина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.