Направите сами свој дезодоранс који не оставља мрље на одећи!

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 18:01

Направите сами свој дезодоранс који не оставља мрље на одећи!

Лети се свакако више знојимо него зими. Нагле промене температуре при уласку и изласку из просторија подстичу знојење, а већина купљених дезодоранса оставља мрље на одећи. Ако желите да убијете две муве једним ударцем, имамо рецепт за дезодоранс у стику који не оставља мрље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и ‘убија’ непријатан мирис зноја. Фото: Pexels-godisable-jacob Састојци:  1/2 шоље соде бикарбоне 1/2 шоље ши путера 3 до 5 капи етеричног уља чајевца 3 капи етеричног уља по жељи Припрема:  У чинију ставите ши путер и истопите га на пари (или на кратко у микроталасној). Додајте остале састојке и све заједно добро измешајте. Сипајте смешу у празан апликатор за дезодоранс или другу посуду. Оставите да се охлади и ставите у фрижидер да се скроз стегне. Нанесите дезодоранс у танком слоју на суву кожу пазуха.
Ефекат: Уље чајевца делује антисептично и убија мирис зноја.  Ако користите нека друга етерична уља  треба да буде лаванда, лимун, лимунска трава или зелени чај јер имају и антисептички ефекат и веома пријатног мириса. Ши путер храни, хидрира и штити кожу од иритације изазване знојењем и трењем. Сода бикарбона убија мирис зноја и смањује знојење.
 
Lako uklonite žute mrlje od znoja sa odeće

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите сами свој дезодоранс који не оставља мрље на одећи! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.