Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 14:59

Полиција испитује Марка Ковачевића, а ћути на криминал Мила Ђукановића: Плаћенички медији се одмах ставили на страну мафије

Црна Гора је на испиту, показаћемо овим да ли је она држава или није, казао је председник Општине Никшић. Фото: Wikipedia Председник Општине Никшић Марко Ковачевић саслушан је у никшићкој полицији због наводног показивања средњег прста у току интонирања химне, пренели су локални >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << медији.
Ковачевић је после свега поручио да ова ситуација показује где је стигла Црна Гора у којој се грађани малтретирају без разлога.
– Трпимо разне врсте грађанског малтретирања, а мислим да је позадина приче да се онемогући нашој коалицији да учествује у влади. Црна Гора је на испиту, показаћемо овим да ли је она држава или није – казао је председник Општине Никшић.
Коментаришући овај случај из Управе полиције су поручили да се “стичу елементи кривичног дела повреда угледа Црне Горе”, те ће против Ковачевића “бити поднета кривична пријава због сумње да је извршио то кривично дело.
На први поглед, рекло би се да је Црна Гора најуређенија држава на свету када је главно питање којим се Тужилаштво и полиција баве ситуација када се неком не свиђа на који је начин неко устао, у ком положају држи руке и сл. Наравно, свима је јасно да то није тако.
Томе у прилог најбоље говори чињеница да исто то Тужилаштво, коме је највећи проблем положај нечији руку, већ данима гласно ћути када су у питању помињања на Скај апликацији, да Мило Ђукановић прима 300.000 евра недељно од шверцера цигаретама.
Плаћенички медији стали на страну мафије Тиме долазимо у парадоксалну ситуацију где се види да држава, која се већ деценијама доводи у везу са разним криминалним активностима, прогони политичке актере који не одговарају криминалним структурама, а да то нико не осуђује. Напротив, многи плаћенички медији из Србије отворено стају на страну Ђукановића и Тужилаштва које штити интересе криминалне хоботнице.
Фото: AP Photo/Petr David Josek Чим је Ковачевић позван на информативни разговор, на медијима попут Н1, Нова С, Euronews и сл. су изашле вести у којима се практично ликује зато што је први човек Никшића саслушан у полицији.
Неко наиван би помислио да се ради о случајности, али свако ко барем мало прати политичка кретања схвата да се ради о заједничком нападу на представника Срба из Црне Горе који се већ дуго бори за права нашег народа у тој држави, док против себе има како представнике бившег, тако и тренутног режима.
Истовремено, циљ напада на Ковачевића је и заштита интересе мафије која деценијама обрће огроман новац преко Црне Горе. На то је указао и председник Општине Никшић:
– Мислим да је неопходно да се коначно почнемо обрачунавати са мафијом – рекао је Ковачевић.
Стихове химне писао усташа Да ствар буде још парадоксалнија, стихове тренутне химне Црне Горе писао је осведочени колаборациониста и близак сарадник усташког поглавника Анта Павелића, Секула Дрљевић.
Фото: PrtSc /YouTube Наиме, “Ој свијетла мајска зоро”, је за државну химну озваничена 2004. године. Тада је Скупштина Црне Горе усвојила закон о државним симболима и дану државности, чијим су шестим чланом прописани садашњи наслов и текст химне.
Приликом избора текста химне, 2004. године, усвојена су трећа и четврта строфа из Дрљевићеве песме “Вјечна Наша”. Секула Дрљевић је ову песму написао 1944. године приликом свог боравка у злочиначкој Независној Држави Хрватској.
Тако смо дошли до занимљиве ситуације да химну коју је писао фашиста данас бране они којима су уста пуна слободе и људских права, а у ствари користе сваку прилику да нападну на било шта што је српско.
Vučić: S Lajčakom o načinima za smirivanje napetosti na KiM i primeni sporazuma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Полиција испитује Марка Ковачевића, а ћути на криминал Мила Ђукановића: Плаћенички медији се одмах ставили на страну мафије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.