Додик најавио тужбу против Шмита за лажно представљање

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 14:48

Додик најавио тужбу против Шмита за лажно представљање

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска разматра могућност да високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини Кристијана Шмита тужи у Немачкој за лажно представљање. Фото: Танјуг/Борислав Ждриња Додик је на конференцији за новинаре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Мраковици објаснио да Српска одбацује Кристијана Шмита као високог представника. Не због ината, већ зато што његов мандата није потврдио Савет безбедности Уједињених нација како је то предвиђено Дејтонским споразумом.
„Шмит нема легитимитет, он је дио подвале српском народу с циљем да Република Српска нестане и да изгуби идентитет. Анекс 10 Дејтонског споразума на јасан начин је прописао на који начин се бира високи представник”, поручио је Додик.
Навео је да „адвокати кажу да има основа” за тужбу против Шмита за лажно представљање, преноси РТРС, јавља Танјуг.
Додик је истакао да се Шмит „лажно представља од првог дана када је дошао у БиХ”, али да „у БиХ нажалост постоје људи који га признају, упркос свему”.
Vučić: U toku je velika i teška kriza u vezi sa Republikom Srpskom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик најавио тужбу против Шмита за лажно представљање се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.