Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 09:57

Кандић: Наставља се раст туристичког промет, очекује се рекордна година

Државни секретар у Министарству туризма Урош Кандић, рекао је да је туристички промет за првих шест месеци повећан за 29 одсто када су у питању страни туристи, у односу на исти период лане и оценио да, ако се овакав туристички промет настави, биће ово „најбоља туристичка година >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у модерној српској историји“. Фото: Танјуг/Општина Чајетина/Марко Чушин Кандић је рекао да повећање туристичког промета утиче и девизни прилив који расте сваке године.
„За прва четири месеца, негде око 22 одсто је већи у односу на исти период прошле године. Наравно да је то значајно за наш БДП, ако знамо да је учешће туризма у укупном БДП-у око пет одсто“, рекао је он.
Кандић је подсетио да ми нисмо земља која има море, нити први одабир када су у питању летње дестинације. Свакако за наш БДП значи раст девизног прилива, који је претходне године био преко две милијарде евра.
Ваучере које држава дели за субвенционисани одмар у земљи, како објашњава Кандић, имају удео такође у привреди. Подсетио да је у трећем кругу подељено близу 50.000 ваучера.
Он је подсетио да су ваучери у јануару и фебруару подељени у рекордом року.
„Ваучери су у претходним годинама имали веома велики утицај на развој домаћег туризма. Пре свега што су у корона кризи спасили домаћу привреду од ‘корона пропасти. Друга ствар је да смо од 2015. до 2022. имали раст домаћих туриста за више од 700.000, 800.000“, казао је Кандић.
Industrijska proizvodnja u maju veća za 1,5 odsto, zbog veće proizvodnje struje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кандић: Наставља се раст туристичког промет, очекује се рекордна година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.