АПР: У петак истиче рок за достављање докуменатције уз финансијске извештаје

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 13:23

АПР: У петак истиче рок за достављање докуменатције уз финансијске извештаје

У петак, 30. јуна, истиче законски рок за достављање документације уз финансијске извештаје, саопштила је Агенција за привредне регистре (АПР). Фото: АПР Како се наводи, обвезници ревизије, чији је редован годишњи финансијски извештај јавно објављен као потпун и рачунски тачан, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << документацију достављају креирањем новог захтева „Документација уз РГФИ“, путем посебног информационог система Агенције за састављање и достављање финансијских извештаја.
Уколико су вршене измене у односу на јавно објављен извештај, документација се доставља путем захтева „Кориговани РГФИ са документацијом“. АПР подсећа да је подношење наведених захтева могуће и по истеку законског рока, а најкасније до краја 2023. године, с тим да је у том случају неопходно платити додатну накнаду услед неблаговременог достављања извештаја.
Обвезници ревизије који нису поступили по јавно објављеном „Обавештењу о недостацима“ – услед чега им је редован годишњи финансијски извештај јавно објављен као непотпун и рачунски нетачан или је јавно објављена информација да извештај не може бити објављен услед неплаћене накнаде – имају могућност да најкасније до краја године доставе потпун и рачунски тачан извештај заједно са документацијом, путем захтева 2РГФИ и документација“. У том случају, наводи АПР, плаћа се увећана накнада услед кашњења у достављању РГФИ, односно документације.
Sutra pretežno sunčano, uz promenljivu oblačnost, od 23 do 27 stepeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак АПР: У петак истиче рок за достављање докуменатције уз финансијске извештаје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.