Билстрем: Шведска испунила услове које је поставила Турска за улазак у НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jun.2023, 10:22

Билстрем: Шведска испунила услове које је поставила Турска за улазак у НАТО

Шведска је испунила услове које је поставила Турска да би се придружила НАТО-у, изјавио је министар иностраних послова Тобијас Билстрем. Фото: Танјуг/Anders Wiklund/TT News Agency via AP Говорећи у уторак на конференцији за новинаре заједно са министром спољних послова Велике Британије Џејмсом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Клеверлијем, Билстрем је рекао да је увођењем новог закона о тероризму Шведска испунила последње услове за придруживање Алијанси договореној у трилатералном плану Финске, Шведске и Турске.
„У Шведској је недавно на снагу ступио нови закон који је криминализовао учешће у терористичкој организацији на било који начин, било да је промовише, јача или подржава. Тиме испуњавамо последње делове нашег споразума“, рекао је Билстрем, преноси ЦНН. Министар спољних послова Велике Британије Џејмс Клеверли поновио је подршку Велике Британије за укључивање Шведске у НАТО.
„Мој став је јасан да Шведска мора и да ће се придружити НАТО-у и то треба да учини што је пре могуће. Наставићемо да се залажемо за брз завршетак процеса приступања“, истакао је Клеверли.
Бритаски министар је такође нагласио да је у интересу Турске „да Шведска постане чланица алијансе и то брзо“.
Шведска је изразила намеру да се придружи НАТО-у кроз своју политику отворених врата у мају прошле године, само неколико недеља након што је Русија отпочела инвазију на Украјину.
Pistorijus: Nemačka da ubrza povlačenje iz Malija nakon završetka misije UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Билстрем: Шведска испунила услове које је поставила Турска за улазак у НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.