Усвојен Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 20:38

Усвојен Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској. Фото: Градске инфо Закон је усвојен по хитном поступку, са 56 гласова за, на осмој посебној седници Парламента Српске, преноси РТРС.
Прихваћен је амандман Клуба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посланика СДС-а, а посланици су усвојили и закључке владајуће већине.
Министар правде Републике Српске Милош Букејловић рекао је да овај закон предвиђа да се одлуке Уставног суда БиХ неће примењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ, наводи РТРС.
Он је појаснио да постоје оправдани разлози и за ступање закона на снагу пре осмог дана од дана објављивања јер постоји општи интерес за такву одлуку.
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да Уставни суд БиХ не може мењати уставни поредак.
Milatović u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji u prvoj polovini jula

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Усвојен Закон о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.