Стевандић: Данас две посебне седнице НСРС о Уставном суду БиХ и вету Цвијановић

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 08:16

Стевандић: Данас две посебне седнице НСРС о Уставном суду БиХ и вету Цвијановић

У Бањалуци ће данас бити одржане две посебне седнице Народне скупштине Републике Српске (НСРС), најавио је председник парламента Ненад Стевандић. Фото: Градске инфо На једној ће се, рекао је, по хитном поступку расправљати о Приедлогу закона о непримењивању одлука Уставног >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << суда БиХ у Српској.
На другој, деветој, посебној седници ће се одлучивати о вету српског члана и председавајуће Председништва Жељке Цвијановић.
„Одмах након осме посебне седнице одржаћемо и девету, где ћемо одлучивати о вету“, казао је Стевандић, пренела је РТРС.
Колегијум НСРС је одлучио да осму посебну седницу Скупштине одржи након што Уставни суд БиХ није дао никакав одговор након захтева из Републике Српске да повуче спорну одлуку о брисању члана 39 Правилника тог суда, чиме је практично омогућено да ова правосудна институција одлуке доноси без присуства судија из Републике Српске.
На деветој посебној седници НСРС ће одлучивати о вету српског члана и председавајуће Председништва БиХ Жељке Цвијановић о питању спољне политике, а након што је прегласана на седници Председништва БиХ. Она је рекла да верује да ће од НСРС добити подршку за своје ставове.
Цвијановићева уложила вето када је реч о Предлогу закључка о усвајању Споразума о слободи кретања са личним картама на западном Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Западном Балкану.
Vučić danas sa ambasadorom Saudijske Arabije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стевандић: Данас две посебне седнице НСРС о Уставном суду БиХ и вету Цвијановић се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.