Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jun.2023, 08:57

Премијера представе „Фемине“ у четвртак у Културној станици Барка

Представа „Фемине“ је савремена плесна представа која се реализује у продукцији Института за уметничку игру, и у склопу ауторског пројекта плесачице Mojce Majcen уз сарадњу са Balkan Dance Projektom. Фото: Промо Премијера плесне представе заказана je за 29. јун у Културној станици >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Барка у Новом Саду са почетком у 19.00 часова. Пројекат је подржан са стране Министарства културе Републике Србије, Секретаријата за културу Града Београда и Министарства културе републике Словеније.
Представа је настала у кореографији Рите Гоби (Мађарска) и Александре Мадсен (Хрватска). Пројекат је уједно и завршна представа студената Института за уметничку игру.
Пројекат Фемине представлја сусрет две кореографкиње чији корени потичу из Србије.
Плесни преплет кореографкиња и њихови међусобни плесни разговори су поставлјени у савременом облику међусобно повезаног диптиха под називом Фемине за 5 младих плесачица које преузимају један једини идентитет; идентитет младих уметница и промотера „младе“ савремене плесне сцене, као и у Србији тако и у Словенији.
Свака од кореографкиња је у неком тренутку била под утицајем концепта граница и њиховог односа са временом. Имале су искуство преузимања новог, другачијег идентитета сусрећући се са концептом бесмисла на свим могућим нивоима живљења, да би у неком тренутку, као раселјене особе, прихватиле то са једне стране као наду а с друге као апсурд
Такође, плесна представа ће се одиграти 30. јуна у Театру и опери Мадленијанум у Београду са почетком у 19.00 часоца.
Repertoari bioskopa za nedelju, 25. jun

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијера представе „Фемине“ у четвртак у Културној станици Барка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.