Дачић захвалио Кенији на принципијелном ставу да не призна тзв. Косово

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 21:39

Дачић захвалио Кенији на принципијелном ставу да не призна тзв. Косово

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се данас са делегацијом Кеније, на челу са замеником министра иностраних послова Абрахамом Кориром Сингоеијем, која у Србији борави поводом политичких консултација два министарства и том приликом се захвалио на принципијелном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ставу Кеније да не призна једнострано проглашену независност тзв. Косова, чиме је потврдила приврженост основним принципима међународног права. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Дачић је рекао да су су билатерални односи између Србије и Кеније традиционално веома добри и пријатељски и да их карактерише узајамно разумевање и поверење, наводи се у саопштењу Министарства.
Саговорници су разменили мишљење о унапређењу билатералних односа и сарадње у бројним областима, између осталог кроз размену посета на високом нивоу, те је министар спољних послова Дачић изразио наду да ће у овој години, када обележавамо 60 година од успостављања дипломатских односа, бити реализована званична посета председника Кеније Рута Србији.
Заменик министра спољних послова Републике Кеније Сингоеји изразио је интерес за даље продубљивање како политичких, тако и економских веза, наричито кроз сарадњу привредног сектора, истичући да су многе објекте и аутопутеве у Кенији изградиле некадашње југословенске грађевинске компаније, те да ову традицију треба наставити.
Кенијски заменик министра спољних послова Сингоеји такође је изразио интерес за продубљивање сарадње у областима културе и спорта, као и образовања, с обзиром да постоји заинтересованост кенијских студената за образовни пројекат стипендија „Свет у Србији“.
Brnabić i Plenković se sastali u Gradskoj kući u Subotici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић захвалио Кенији на принципијелном ставу да не призна тзв. Косово се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.