Вучић из Брисела: Представио сам извештај о повредама ухапшених Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 19:09

Вучић из Брисела: Представио сам извештај о повредама ухапшених Срба

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је на састанку са европским комесаром за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком разговарао о ситуацији на КиМ. Као и да им је представио извештај о повредама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Срба који су ухапшени, а ништа нису криви. Фото: Танјуг/AP Photo/Fred Sierakowski Он је новинарима у Бриселу рекао да је у том извештају наведено у каквом су стању, ко их је претукао. Чак и да албански лекар који их је прегледао, није хтео да потпише и да је рекао да су то звери учиниле.
„Наставићемо да разговарамо на дневном нивоу. Истакао сам да су Срби у тешкој позицији”, рекао је Вучић.
Он је додао да је саслушао све што су обојица имали да кажу.
„Разумем њихову вољу да се деескалира ситуација, односно да се кроз разговор решавају проблеми. Не бих говорио о конкретним стварима. За нас је највећи проблем не појединачна ситуација. Већ што континуирано другу или трећу годину заредом режим Куртија или покушава да протера, ухапси или уплаши Србе. Без обзира да ли је то пребијање или нека друга акција или избори са 3,4 одсто изашлих људи, или забрана уласка камиона”, рекао је Вучић.
 
Počeo sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић из Брисела: Представио сам извештај о повредама ухапшених Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.