Поновно успостављање сарадње између Новог Сада и Клагенфурта

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 19:59

Поновно успостављање сарадње између Новог Сада и Клагенфурта

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно са сарадницима примио је делегацију аустријског Града Клагенфурта коју предводи заменик градоначелника Алојз Долинар. Састанку су присуствовали и амбасадор Републике Аустрије Њ. Е. Кристијан Ебнер, као и почасни конзул Републике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аустрије у  Новом Саду Зоран Тадић. Фото: Град Нови Сад Градоначелник Ђурић је гостима пожелео срдачну добродошлицу и захвалио им се на званичној посети чији је циљ активирање сарадње између два Града која је успостављена почетком деведесетих година.
Заменик градоначелника Клагенфурта Алојз Долинар се, у име аустријске делегације, захвалио градоначелнику Ђурићу на пријему. Он је пренео поздраве градоначелника Кристијана Шајдера, као и његову заинтересованост за успостављање даљих контаката, у циљу будуће сарадње.
Будући да су Нови Сад и Клагенфурт универзитетски центри, разговарало се о могућностима за сарадњу у области образовања, а представници главног града покрајине Корушка исказали су интересовање и за сарадњу са новосадским научницима и истраживачима, јер се у том граду оснива Институт за вештачку интелигенцију.
Фото: Град Нови Сад Присутни су разговарали и о потенцијалној сарадњи у областима екологије, привреде и културе, као и о могућности институционалног повезивања Новог Сада и Клагенфурта.
Након састанка у Градској кући, гости из Аустрије састају се заменицом председнице Скупштине Града Новог Сада Кристином Караић и професором на Катедри са вештачку интелигенцију Факултета техничких наука проф. др Александаром Купусинац, а затим и са председником Привредне коморе Војводине Бошком Вучуревићем.
Bukovac: Mladi vatrogasci se ujedinili i pokazali svoje veštine, hrabrost i posvećenost službi spašavanja (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поновно успостављање сарадње између Новог Сада и Клагенфурта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.