Линта: САД и Европска унија морају да зауставе Куртија

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 17:29

Линта: САД и Европска унија морају да зауставе Куртија

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је данас да САД и Европска унија „морају коначно да зауставе шовинистички режим Аљбина Куртија у спровођењу све јачег терора над Србима на северу Косова и Метохије, јер постоји реална опасност од оружаног сукоба“. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Wikimedia/Медија центар Београд Како је навео у писаној изјави, „то потврђује, између осталог, чињеница да су специјалне јединице косовске полиције јуче брутално претукле двоје малолетне деце, брата и сестру, од 17 и 15 година, у селу Житковац код Звечана“, пренела је Информативна служба Савеза Срба из региона.
„Они су их присилно зауставили док су возили квад, шиканирали их, а затим их и физички напали. Брат и сестра су у пратњи мајке хитно примљени у КБЦ Косовска Митровица“, рекао је Линта.
Он је, такође, навео да Влада мора „упорно и свакодневно тражити од САД и Европске уније да нареди Аљбину Куртију да одмах повуче специјалне јединице Косовске полиције са севера Косова које су узрок све веће ескалације и дестабилизације, да хитно ослободи отете Србе и да повуче лажне градоначелнике из општинских зграда“.
Како је истакао, Курти „уз помоћ специјалних јединица РОСУ плански и системски спроводи свој паклени план према коме Србе треба протерати са својих вековних огњишта“.
„У остваривању овог плана Курти не бира средства, укључујући злостављање, малтретирање, пребијање и отимање Срба“, закључио је Линта.
Selaković: Potvrđena Kurtijeva antisrpska politika zasnovana na teroru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Линта: САД и Европска унија морају да зауставе Куртија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.