Нетанијаху: Наставићемо „активним корацима“ ка реформи правосуђа

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 15:03

Нетанијаху: Наставићемо „активним корацима“ ка реформи правосуђа

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је данас да ће наставити да ради на „активним корацима“ по питању оспорене реформе правосуђа ове недеље, након, како је описао, више месеци бескорисних разговора о компромису са политичком опозицијом. Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pool Нетанијаху у телевизијском обраћању свом кабинету није улазио у детаље, а обраћање долази након што су опозициони лидери прошле недеље суспендовали преговоре о формирању експертског тима за судије, пренео је Ројтерс.
Реформом правосуђа би се укинула нека овлашћења Врховног суда и влади дала већа контрола над именовањима судија.
Предложена реформа изазвала је велике уличне протесте против Нетанијахуа и владе, са оптужбама да желе да укину независност судства.
„Дали смо им месец и још месец, а онда још један – три месеца. Опозициони представници се нису сложили са већином основних ствари. Намера је била само да троше време. Већина израелског друштва разуме да треба да дође до промена у правосудном систему. Зато ћемо се сусрести ове недеље на седници владе и размотрити конкретне, активне кораке, у складу са мандатом који смо добили“, рекао је Нетанијаху.
Нетанијахуова коалиција има 64 места у парламенту од 120 посланика, па би гласање о реформи могло да дође на дневни ред за гласање.
Међутим, опозициони лидер Јаир Лапид рекао је да Нетанијаху не може да буде сигуран да ће имати већину, након што су неки од чланова владајуће коалиције гласали тајно да се опозициони посланик прикључи Судској комисији за постављање судија.
„Ако Нетанијаху настави са државним ударом, схватиће да је премијер мање од половине народа Израела“, истакао је Лапид.
Netanijahu: Investicija od 25 milijardi dolara za izgradnju kompanije Intel

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху: Наставићемо „активним корацима“ ка реформи правосуђа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.