Песков: Успостављање и површина безбедносне зоне зависи од украјинског оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 12:15

Песков: Успостављање и површина безбедносне зоне зависи од украјинског оружја

Обим безбедносне зоне или коридора у Украјини зависиће од домета украјинског наоружања, од којег би требало да буде заштићена руска територија, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Ово зависи од тога које врсте наоружања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << користи Украјина. Што су борбене карактеристике наоружања у Украјини веће, ово растојање би требало да буде веће. Главни циљ је јасан: да се осигура да се с тим оружјем не циљају грађани Русије“, рекао је Песков, преноси ТАСС.
На питање да ли постоји рок за стварање такве безбедносне зоне, портпарол Кремља је рекао да тај процес заправо траје „око годину и по“.
Руски председник Владимир Путин рекао је на састанку са ратним дописницима 13. јуна да би Москва могла да размотри питање стварања безбедносне зоне на тлу Украјине ако се гранатирање руских региона настави.
 
St. Peterburg: Afrički lideri sa Putinom o mogućem rešenju sukoba u Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Песков: Успостављање и површина безбедносне зоне зависи од украјинског оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.