Синиша Мали разговарао са представницима Саудијског фонда за развој

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:43

Синиша Мали разговарао са представницима Саудијског фонда за развој

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са представницима Фонда за развој Саудијске Арабије Амаром Албелехесем и Анасом Алсхехријем, са којима је разговарао о потенцијалним улагањима тог фонда у пројекте широм Србије. ФОто: Танјуг/Сава Радовановић Како се наводи у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштењу Министарства финансија, представници Саудијског фонда за развој провели су последњих недељу дана у посети Србији, где су имали прилику да се упознају са пројектима у области науке и технологије, као што су научно-технолошки паркови, затим пројекат БИО4 института, као и са пројектима из области енергетике и пољопривреде, а пре свега оних који се тичу инфраструктуре за наводњавање.
Саговорници из фонда су истакли да су имали веома успешну посету, као и да су заинтересовани за финансирање неколико пројеката из поменутих области. Мали је рекао да верује да је ово ново поглавље у односима са Саудијском Арабијом, као и да је ово само почетак успешне сарадње.
Како је истакао, важно је да сарадња почне, макар и са мањим пројектима, како би се на даље додатно развијала. Он је додао да је важно да Србија има пријатеље широм света, поготово у кризним и неизвесним временима, и навео да смо у том смислу кредибилан партнер.
Мали је рекао и да се у Србији тренутно гради девет ауто-путева, београдски метро, да се спроводе пројекти из „зелене агенде“, као и да Србија има одличан географски положај и квалификовану радну снагу, те да све то доприноси атрактивности међу страним инвеститорима. Саговорници су изразили уверење да ће до краја године моћи да потпишу и споразуме о сарадњи који се односе на финансирање конкретних пројеката.
Jovanović: Kancelarija za IT i eUpravu postala je lokomotiva digitalizacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Синиша Мали разговарао са представницима Саудијског фонда за развој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.