Вучић: Представници Квинте су молили да ситуација даље не ескалира

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 20:05

Вучић: Представници Квинте су молили да ситуација даље не ескалира

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је показао данас представницима земаља Квинте, са којима је данас разговарао, писани гарант Кфора и ЕУ, који је добио на почетку протеста на северу КиМ да неће бити хапшења, а да су га они молили да проба да утиче да ситуација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << даље не ескалира. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Он је за РТС рекао и да је са командантом Кфора Анђелом Ристућом имао коректан разговор, а да се он осећа повређено због повреда његових војника.
„Показао сам му снимак где се виде Обреновић и Петровић и да они ништа нису урадили, а да им је продужен притвор, зашто‚ јер су их пребили од батина у притвору“, рекао је Вучић.
Он је казао и да је имао тешку ноћ током које је покушао да смири људе на северу.
„Тамо имате мање од један одсто оних који хоће да иду против Београда, а у корист Приштине, али срећом већина жели да сачува мир. Имали смо тешку ноћ“, рекао је Вучић.
Када се ради о Милуну Миленковићу Лунету који је јуче ухапшен, Вучић се упитао за шта је он тачно крив.
„Кажу крив је за догађаје испред изборне комисије где су долазили да показују силу и кажу да је неко бацио каменицу. Он није бацио, али је био присутан“, рекао је Вучић.
Када се ради о изборима одржаним 23. априла, Вучић је казао да је циљ Приштине био да у просторије општина, у којима никада нису били, поставе некога да би понизили српски народ.
„Тада су почели протести. Пре Миленковића Лунета ухапсили су Душана и Радоша и упуцали Гаљка у леђа, а нико не одговара за то, сви се праве луди“, рекао је Вучић.
Petković: Uhapšena trojica članova Kurtijeve specijalne policije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Представници Квинте су молили да ситуација даље не ескалира се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.