Стано: Борељ представио мере за Приштину ако не дође до смиривања ситуације

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 21:28

Стано: Борељ представио мере за Приштину ако не дође до смиривања ситуације

Портпарол Европске комисије Петер Стано поручио је данас да је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ представио мере земљама чланицама које треба увести уколико премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не буде предузео кораке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за деескалацију ситуације на северу Косова и Метохије. Фото: PrtSc/YouTube/European Commission Он је за Танјуг потврдио да је Борељ примио писмо премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, те да ће на њега одговорити одговарајућим каналима.
Истакао је да ЕУ до сада није видела одлучне кораке од стране Куртија потребне за деескалацију ситуације.
„Последња дешавања на северу Косова само потврђују да се ескалација наставља, а то није у интересу Косова и људи на Косову“, истакао је Стано.
Додао је да разговори међу чланицама ЕУ трају, као и да је високи представник Борељ у сталном контакту са лидерима из региона и земаља чланица ЕУ.
Petković: Učinićemo sve da sačuvamo mir, situacija na severu najteža do sad

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стано: Борељ представио мере за Приштину ако не дође до смиривања ситуације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.