Путин: Русија отворена за преговоре за мир, Запад мора да обустави слање оружја

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jun.2023, 19:58

Путин: Русија отворена за преговоре за мир, Запад мора да обустави слање оружја

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је Русија отворена за мировне преговоре са Украјином, али да је једини начин да се сукоб заустави да Запад прекине испоруке оружја Кијеву. Фото: Танјуг/Alexey Filippov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Путин је поновио да Запад жели да победи Русију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Украјини, као и да Москва има свој мировни план, пренео је Ројтерс.
Путин је рекао да подржава налог руског министарства одбране да добровољачке групе које се боре у Украјини потпишу уговоре са министарством пре 1. јула да би стекле легалан статус, наводећи да то мора да се уради што је пре могуће.
„То је једини начин да се осигурају социјалне гаранције (за добровољачке групе)“, рекао је Путин групи ратних дописника.
Оснивач руске приватне паравојне организације „Вагнер“ Јевгениј Пригожин изјавио је данас да није сигуран да ће припадници те групе наставити да се боре у Украјини.
Пригожин је на питање новинара одговорио да није сигуран да ће „Вагнер“ бити конкретно ангажован у Украјини, након што је одбио да се та група стави под команду руског министарства одбране, пренео је Ројтерс.
Путин је истакао да ће даља мобилизација зависити од тога шта Русија жели да постигне у рату у Украјини, наводећи да поједине јавне личности сматрају да је потребно да Русија мобилише милион или два милиона додатних људи.
Путин је рекао да Русија размишља о повлачењу из споразума о извозу жита преко украјинских црноморских лука јер је, како је навео, Москва „преварена“ у спровођењу делова споразума у вези са извозом руских прехрамбених производа и ђубрива.
„Москва је спремна да бесплатно испоручује жито најсиромашнијим земљама света“, истакао је Путин.
Stoltenberg: Ukrajinske snage napreduju i osvajaju teritorije u kontraofanzivi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Русија отворена за преговоре за мир, Запад мора да обустави слање оружја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.