Спајић у ПЕС-у представљен као будући премијер

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 07:30

Спајић у ПЕС-у представљен као будући премијер

Носилац изборне листе и лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић изјавио је да је је тај покрет, упркос свим притисцима и злоупотребама државних ресурса у изборној кампањи, задовољан постигнутим изборним резултатом. Фото: Wikimedia Commons/Dulajle Спајић, кога је члан ПЕС представио као >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << будућег премијера Црне Горе, рекао је да је ово велика победа за ПЕС, која се није десила у Европи.
Иако до јуче ванпарламентарна странка, ПЕС је постао највећа странка у Црној Гори, рекао је Спајић, који је конференцију за новинаре у изборном штабу одржао на црногорском и енглеском језику.
„Остварили смо добар резултат и очекујемо да се влада што пре формира и разговараћемо са свима који деле наше вредности“, рекао је Спајић.
Одговарајући на питања новинара, Спајић је рекао да од будућих партнера у влади очекује да заједно остваре 95 одсто планираног за грађане Црне Горе.
На питање са ким би ПЕС формирао власт, Спајић је рекао да се јасно изјаснио са ким неће у коалицију – са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и Грађанским покретом УРА.
Партнери за ПЕС су сви који се слажу са програмским принципима ПЕС-а и спровођењем програма Европа сад 2, додао је.
На питање да ли ће о влади разговарати са листом За будућност Црне Горе, Спајић је рекао да то питање треба оставити за сутра.
Конференцији су присуствовали председник Црне Горе Јаков Милатовић и некадашњи премијер Здравко Кривокапић.
Anketa: Za Trampa 61 odsto republikanaca, za Desantisa 23 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Спајић у ПЕС-у представљен као будући премијер се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.