Израел: Настављени протести против реформе правосудног система

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 11:41

Израел: Настављени протести против реформе правосудног система

У Израелу су настављени протести против реформе правосудног система који је предложила крајње десничарска влада премијера Бењамина Нетанијахуа. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov У Тел Авиву, где је одржан главни протест уз учешће десетина хиљада људи, демонстранти су држали џиновски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << транспарент на којем је писало „Тип грађанина: мртав“, што се односи на пораст злочина међу арапским заједницама у Израелу, јавио је АП.
Масовне демонстрације почеле су у јануару убрзо након што је влада, коју чине ултранационалистичке и верске странке, положила заклетву.
Организатори протеста су рекли да неће одустати све док влада не поништи предложене законске измене уместо да их одложи.
Опозиција, стручњаци и грађани наводе да би владин план ограничио судски надзор над законима и владиним одлукама, што представља директну претњу грађанским правима, као и правима мањина и маргинализованих група.
Влада каже да правосудни план има за циљ да обузда, како наводи, претерано интервенционистички Врховни суд и врати моћ изабраним законодавцима.
Otvorena biračka mesta za parlamentarne izbore u Crnoj Gori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел: Настављени протести против реформе правосудног система се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.