Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 11:32

Звечан: Срби настављају протест, ноћ протекла мирно

Ноћ у Звечану протекла је мирно, а тамошњи Срби од јутрос настављају миран протест. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ Још од краја маја, сваког дана испред кордона КФОР-а окупљају се грађани и запослени у тој већински српској општини.
Кажу да не одустају од протеста, све док се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не испуне њихови захтеви: повлачење свих специјалних јединица тзв. косовске полиције са севера Косова и Метохије, али и ослобађање неправедно ухапшених Душана Обреновића и Радоша Петровића.
Зграду општине Звечан идаље обезбеђују припадници КФОР-а, а унутар зграде се налазе специјалци са дугим цевима. Специјални представници САД и ЕУ Габријел Ескобар и Мирослав Лајчка затражили су почетком ове недеље од приштинских званичника хитну деескалацију ситуације на северу наше јужне покрајине.
До протеста на северу покрајине дошло је након што је тзв. косовска полиција у петак 26. маја насилно увела у зграде општина албанске градоначелнике изабране на изборима које су Срби бојкотовали. У понедељак 29. маја је, током протеста у Звечану, дошло до сукоба између специјалаца косовске полиције и припадника КФОР-а са грађанима Србима. Том приликом повређено више од 50 Срба и преко 20 припадника међународне мировне мисије.
Срби који су протеклих дана мирно протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтевају да специјалне јединице тзв. косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.
Kfor uklonio žicu oko sedišta opštine Leposavić, noć protekla mirno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звечан: Срби настављају протест, ноћ протекла мирно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.