Момировић: Инфлација заустављена, цене падају – ускоро ће се видети

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 07:00

Момировић: Инфлација заустављена, цене падају – ускоро ће се видети

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је инфлација заустављена и да цене падају, што сада људи могу да виде у маркетима кроз различите врсте акција. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „Док се трговци не увере да инфлација дефинитивно иде на доле, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неће спустити цене, већ ће организовати разне промотивне акције“, каже Момировић. То је, напомиње, јасан сигнал.
„Тај тренд ће постати трајан за 15 до месец дана. Све земље Европе имају тај проблем, али смо се изборили са тим. Инфлација пада, стабилизовале су се цене и ја мислим да ће наши људи то врло брзо осетити“, истиче Момировић.
Додао је да су појефтинили уље и јаја.
„Раст цена је био у целој Европи у једном тренутку. Ми смо сачували тржиште и стабилност. Замрзли смо цене основних животних намирница. Обезбедили смо да цена струје буде најјафтинија у Европи. Очекујем да ће цене чак и пекарских производа појефтинити“, нагласио је Момировић.
Указао је да је сачувана снабдевеност и стабилност.
„Ми у последњих 10 година први пут у историји наше земље имамо стабилан курс динара и у тим условима смо ушли у борбу са инфлацијом. У прва четири месеца имамо раст извоза од 13 одсто, док је увоз почео да пада. Ако гледате кроз статистику наш БДП је данас већи од 60 милијарди долара, пре 10 година је био 30 милијарди долара“, указао је Момировић.
Према његовим речима, гиганти као што су Бор и Железара у Смедереву су носиоци извоза.
Bolja ponuda pšenice – ali slabija tražnja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: Инфлација заустављена, цене падају – ускоро ће се видети се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.