Представници ММФ и Украјине постигли договор о финансијској помоћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 17:09

Представници ММФ и Украјине постигли договор о финансијској помоћи

Представници Међународног монетарног фонда(ММФ) и Украјине су у разговору у Беч постигли договор о четворогодишњој финасијској помоћи у оквиру зајма проширеног фонда (ЕФФ). Фото: Танјуг/Andrew Harnik На првобитно договорену суму од 14,53 милијарди евра, на основу добрих економских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << резултата Украјине, биће исплаћено још 838,58 милиона евра, наводи се на сајту ове организације.
ММФ сматра да украјинска економија показује „невероватну отпорност“ упркос рату и да је делимично побољшала своје резултате у првом кварталу.
Економија ће се додатно опоравити пошто се навикне на ратне услове, оцењује ова финансијска организација.
ММФ сматра да ће украјински БДП у 2023. години порасти за 1 до 3 одсто, побољшавши тако претходну прогнозу економског раста Украјине од -3 до 1 одсто.
Овај споразум ће морати да одобри извршни одбор ММФ-а.
Bajnens: Miran dan na berzi, bitkoin stagnira na 26.000 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Представници ММФ и Украјине постигли договор о финансијској помоћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.