На северу КиМ од сутра прекид наставе

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Maj.2023, 22:33

На северу КиМ од сутра прекид наставе

На северу Косова и Метохије од сутра ће бити обустављена настава у свим основним и средњим школама, као и вртићима, одлучено је на састанку директора школа северу КиМ са начелником Школске управе. Foto: Танјуг/AP/Marjan Vucetic Родитељима деце на северу Косова и Метихије стигла је порука >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са садржајем да се одлаже настава до даљег док се не повуку припадници косовске полиције у пуној ратној опреми са севера.
До прекида наставе долази услед насилног упада припадника косовске полиција и специјалаца и заузимања општинских зграда у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку.
Општинске зграде у три општине на северу КиМ обезбеђује велики број припадника косовске полиције и њених специјалних јединица.
Врата на општинским зградама су замењена као и видео надзор
У Звечану се средња школа налази тик уз зграду општине, а око ње су такође распоређени косовски специјалци. Више десетина људи повређено је у петак после насилног упада косовске полиције у зграде општина на северу КиМ.
Косовска полиција је на голоруки народ бацала шок бомбе и сузавце.
Mijačić: U ponedeljak može doći do eskalacije na severu Kosova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На северу КиМ од сутра прекид наставе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.