САД и Јапан настављају да продубљују сарадњу у развоју напредних чипова

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 10:24

САД и Јапан настављају да продубљују сарадњу у развоју напредних чипова

Сједињене Америчке Државе и Јапан продубиће сарадњу у истраживању и развоју напредних чипова и друге технологије, наводи се у заједничком саопштењу две владе и потврђује њихово јачање веза у производњи полупроводника. Foto: Pixabay/axonite Овај потез, који такође укључује сарадњу на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << квантним технологијама и рачунарима и продубљује дискусије о вештачкој интелигенцији, долази у тренутку када Вашингтон и Токио настоје да смање изложеност своје технологије Кини и раде заједно на проширењу производње чипова и других напредних компоненти неопходне за економски раст, преноси Ројтерс.
САД, Јапан и друге чланице Групе седам најразвијенијих економија света (Г7) прошле недеље су се сагласили да „смање ризике““, али не и да се изолују од Кине, наглашавајући дубоку забринутост међу напредним демократијама због растуће технолошке моћи Кине и блокаде у ланцима набавке технологије.
Bajden: Blizu smo dogovora oko gornje granice javnog duga

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД и Јапан настављају да продубљују сарадњу у развоју напредних чипова се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.