Блинкен: Курти да хитно обустави насилне мере, биће последица по односе са САД

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2023, 07:48

Блинкен: Курти да хитно обустави насилне мере, биће последица по односе са САД

Амерички државни секретар Ентони Блинкен позвао је премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да хитно обустави насилне мере на северу КиМ и поново се фокусира на дијалог који се води уз посредовање ЕУ. Фото: Танјуг/АР/David Zalubowski „Снажно осуђујемо акције >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << владе Косова које ескалирају тензије на северу и повећавају нестабилност“, навео је Блинкен на Твитеру.
Он је нагласио и да ће то имати последице по билатералне односе САД са такозваним Косовом.
Амерички државни секретар је навео да су акције Приштине противне америчким и европским саветима и да су „нагло и непотребно ескалирале тензије, поткопавајући наше напоре да помогнемо у нормализацији односа између Косова и Србије“.
Блинкен је позвао премијера такозваног Косова да промени курс.
Амерички државни секретар је позвао све стране да се уздрже од било каквих даљих акција које би подстакле тензије и сукоб.
Vučić: Moramo da učimo decu zajedništvu, a ne podelama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Курти да хитно обустави насилне мере, биће последица по односе са САД се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.