Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 21:25

Монструозно понашање медицинске сестре на Ортопедији: Политику ставили испред етике па малтретирали пацијенте! (ФОТО/ВИДЕО)

Незапамћен скандал у Клиничком центру Србије! Полупокретни пацијенти доживели низ непријатности када су се сестре Ортопедије и особље запослено у КЦ обрушили на њих док су тражили медицинску помоћ: – Да вам се не жури на митинг?! Да нећете можда тако једва покретни на митинг >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << СНС-а?! Где вам се жури?! Фото: 24/седам Беспризорно понашање медицинских сестара Клиничког центра Србије, које су на одељењу Ортопедије малтретирале готово непокретне пацијенте подругљиво их преслишавајући „где журе, да неће можда на митинг СНС-а“, шокирало је јавност Србије.
Тиме је настављена опасна реторика којом се гласноговорници опозиције служе како би неистомишљенике деградирали, представили „нижима“ и мање вредне, делили грађане, а себе уздигли до „елите друштва“.

Екипа портала 24/ седам посетила је данас Клинички центар како би на лицу места сазнала појединости овог скандалозног догађаја.
До надлежних, и поред више телефонских позива, нисмо успели да дођемо, а особље са којим смо успели да разговарамо на крајње непријатан начин је одбило да нам да било какве информације.
Пацијенти Клиничког центра Србије, које су на одељењу Ортопедије, нису желели пред камере, али су истакли да је до поменутог инцидента дошло:
– Све је тачно, добро сте чули! Не могу више ништа да вам кажем, разумите, ја морам овде и сутра да дођем, истакао је један од њих у краткој изјави коју је дао готово кришом, како каже да не би трпео неку нову тортуру. Шта оне имају са тим да ли је неко члан неке странке или није? Ево, ја јесам! Јел због тога не треба да ми пруже медицинску помоћ? Зна ли директор Клиничког како се понашају? Страшно, људи моји, страшно..
Пацијенти које смо успели да питамо за дешавања у Клиничком центру истичу да су услови у здравственој институцији на нивоу светских, и да су презадовољни због улагања у здравство. – Евидентно је све далеко боље него раније. Види се да је улагано, да се улаже, и свако нормалан то само може да похвали, истиче један средовечни пацијент који је желео да остане анониман.
Са друге стране кажу да је једини проблем људски фактор, и да запослени умеју да буду непријатни.
– Ух, од дана до дана, ако су сестре устале на леву ногу, зна да буде непријатно, каже нам поменути господин и додаје:
– Данас је баш било непријтано, кажу јер је долазио Вучић, замислите, нервира их што долази председник? Сестре су добрано биле фрустриране, па им испадосмо ми криви на крају! Да вам кажем оваква установа не би смела да има овакво особље! Раде у најбољим условима, изгледа су заборавиле када су им таванице падале на главе, и када нису имали ни завоје за превијање! Све то бесно, ја да вам кажем! Па, погледајте само око себе, све ново, све врхунски опремњено! Вратио бих ја њих у оне руине, па нека тамо глуме сестре – каже разочарано пацијент.
Госпођа која нам је рекла да је кренула да посети сина, кратко је добацила следеће: – Сестре умеју да буду безобразне, некад помислим да мисле да су битније од лекара, како се понашају. На остало немам примедби.
– Са сестрама је овде увек исто. Кад је ту неко битан слађе су од шећера. Кад су саме са нама не зарезују нас претерано, истиче пацијент Зоран и додаје:
– Нико није овде што воли, већ што мора. И било би некад лепо да се суздрже коментара.
На питање о каквим коментарима је реч кратко одговара: – Пусти сине, нека, можда није њима лако, ја то не знам, ал није ни нама свакако. Не заслужујемо бахатост и безобразлук у овим годинама.
Након пар краћих разговора које смо успели да обавимо у кругу Клиничког центра, појавило се обезбеђење које нас је упозорило да не смемо да снимамо, и на врло непријатан начин речено нам је да морамо напустити локацију.
И поред појашњења да смо представници медија, речено нам је да морамо отићи, јер „су тако тражили“.
Политику ставили испред етике Трагично је што овог пута такав покушај понижавања долази од медицинских радника које етика обавезује најпре да лечи оне којима је лечење потребно, а не да одлучују о томе на основу евентуалног политичког опредељења, које овде чак и није помињано.
Смешно је и то што се овим служи неко ко је посао добио управо преко странке која, одлуком грађана на демократским изборима није на власти још од 2012. године и која је практично „патентирала“ страначко запошљавање и пресију на све тада запослене да морају имати чланску карту Демократске странке и бити наклоњени истој.
Највећа и најзначајнија медицинска установа
Уместо у 12 спратова површине веће од 80.000 метара квадратних, 825 болничких кревета, најмодерније опреме и свега чиме се диче, можда би било паметније да су новац уложили у едукацију особља, како бити човек.
Универзитетски клинички центар Србије прихвата и лечи најтеже пацијенте и на располагању је грађанима за неодложно збрињавање животно угрожених повређених и хитних пацијената 365 дана у години 24 сата дневно.
Спроводи високоспецијализовану дијагностику, лечење и консултативне специјалистичке и субспецијалистичке прегледе најтежих болесника.
Међутим, све то, уз невероватне успехе које нижу запослени у овој здравственој установи падају у воду на оваквим испитима људскости на којима појединци покажу своје право лице и оно о чему се данима говори – да је циљ опозиције и њених истомишљеника је етикетирање, вређање, претње…једини језик кои они говоре.
Подсетимо, јутрос су се медицинске сестре ортопедије и особље запослено у КЦС пацијентима који су затражили медицинску помоћ, међу којима је било и непокретних, обраћали подругљивим тоном.
„Да нећете можда тако једва покретни на митинг СНС-а?! Где вам се жури?! Јесте ли из СНС-а“; „Дошли да их поправимо да могу на митинг! – пропитивали су их, рекли су нам грађани који су се јавили нашој редакцији. Редакција 24седам је упутила мејл са питањима начелнику Ортопедије и директору Клиничког Центра да ли су упознати са овим скандалозним догађајем и какав је њихов став, као и које кораке ће даље предузети поводом ове ситуације, али до објављивања овог текста нисмо добили одговор.
Brnabić pozvala na skup “Srbija nade”

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Монструозно понашање медицинске сестре на Ортопедији: Политику ставили испред етике па малтретирали пацијенте! (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.