Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 07:18

Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији

Скупштина Србије наставиће данас седницу на којој се разматра владин извештај о безбедносној ситуацији након масовних убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони. Фото: Tанјуг/Зоран Жестић Поред >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << владиног извештаја о безбедносној ситуацији, посланици ће расправљати и о Извештају о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга. Са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима. Који је поднело Регулаторно тело за електронске медије.
На дневном реду је и предлог за формирање Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности које су довеле до трагедија. Који је поднео посланик Радомир Лазовић и Предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу. Који је поднео 61 народни посланик.
Расправа о безбедносној ситуацији је почела 18. маја, а владин извештај представила је премијерка Ана Брнабић. Која је рекла да ће у наредном периоду 12.368 полицијских службеника обезбеђивати 1.832 школе у Србији, како државне, тако и приватне.
Додала је да је почео са радом електронски систем пријаве насиља над децом на платформи „Чувам те“.
Такође, Брнабић је рекла да ће Влада разоружати Србију. Да ће 90 одсто дозвола за оружје бити повучено.
Премијерка је рекла да ће одговарати на питања посланика и расправљати колико год треба о безбедносној ситуацији пре и после трагедија. О мерама које су предузете, очекивањима од њих и докле се стигли са њиховом имплементацијом.
Gašić danas u Priboju sa predstavnicima lokalne samouprave

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скупштина данас наставља расправу о безбедносној ситуацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.